Sidor

lördag 2 april 2011

Bruna kinder och solenergi

Här sitter man hemma, med lite brunare kinder än för två veckor sedan. Hemkommen från Cypern för en vecka sedan. Vilken energiladdning!! Otroligt att naturens råvaror ger en så mycket, för vem mår inte bra av solens varma strålar och ett hav som glittrar likt diamanter?
Ja, i allafall jag. Det är något magiskt med havet och horisonten som fömedlar känslan att du kan ta dig vart som helst, allt är öppet för dig -sätt dig i roddbåten och börja ro mot nya utmaningar! Och så är det i ens liv, visst? Vågar du inte, tvekar du och är rädd - får du inte uppleva det som skymtar i horisonten, inte heller den tillfredställande känslan, efter att du gett hän till rädslorna, antagit utmaningen och rott i land! Igår fick vi tjejer, på vår månatliga tjejträff ta del av en vän som vågat kasta sig ut för att kolla vad som skymtar i horisonten. Vår alltid lika efterlängtade och goda vän Anki hälsade på och presenterade vårens nyheter från hennes egen affär Familia på Kobben, som vi kallar Åland. :)  Anki, är en som tittat ut i horisonten och antagit nya utmaningar, vi önskar henne alla lycka till!!! Många goda och hjärtevarma stunder igen med töserna!Cypern..vi åkte hela gänget, dvs våra föräldrar och syskon till varmare breddgrader islutet av mars, dels för att min far fyllde jämna och dels för att vi i flere år nu gjort en familjeresa per år, då vi alla åker iväg o spenderar tid med varandra.. "snackar,snarvlar och umgås intensivt"  som en god väns man sa till mig efter att de också varit två veckor tillsammans med sina familjer, på Kanarieöarna.
Agia Napa, som i slutet av mars ännu sover, var en sliten stad som i sig inte gav mig speciella varma vibbar, ingen mysig liten fiskehamn precis. Men min syster o hennes sambo som upplevt  samma stad i sin fulla blom,dvs under  högsäsongen, visste att även en sliten stad som denna kan var trevlig och  inbjudandande!
Det positiva  med Cypern var det behagliga klimatet - värmen denhär tiden är som för oss nordbor, en varm och trevlig sommardag, endast fyra timmar iväg från..rekommenderar Cypern för alla som inte vill/kan sitta länge i flyg, men som under vintermånaderna saknar solen och värmen. Cypern har ett rätt behagligt klimat året runt.
En morgonpromenad i arla stund mötte jag många pensionärer som jogga, stavgick eller körde solhälsningen på stranden. Verkligen coolt och härligt att den äldre generationen tar vara på sig! De inspirera mig!

Har under de kalla vintermånaderna blivit ett riktigt "tea-freak", och älskar en varm kopp grönt, rooibos, speciellt te som är i lösvikt..nu har jag stött på ett te som heter Yogi Tea, de har alltid ett budskap fäst vid varje tepåse.

"  You must step out of your house for learning"

Njut av veckändan, kära vänner!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig semester ni har v arit på! ha ett bra veckoslut ni också!

    SvaraRadera
  2. TACK! det var många härlgia dagar med inga måsten..men det e väl lite så att man behöver vardagtressen för att uppskatta lite sol & slapp dagar.. :)

    Ni skall också ha ett riktigt skönt veckoslut, härligt kreativa små frisörer som du har!!

    SvaraRadera