Sidor

fredag 18 februari 2011

fredaaag!!

Lite småflunssig gör att man tvingas ta det lugnt, även då kroppen ropar och längtar efter ett svettigt jumppapass.. ibland är det bra att förnuftet är starkare än impulsen.  Fast jag oftast agerar såsom på vasen i bilden - med hjärtat!
Nu har jag kurerat mig och hoppas vara "back on track" nästa vecka, njutit av att inte ha bråttom någonstans på kvällarna, fått chansen att smaka på mina goda nya tesorter, legat under filten i soffan med några chokladpraliner och katten i famnen. Gubbens brasa sprakar skönt i bakgrunden och värmer min rygg.

Veckan började med bilbesiktning, glad i hågen susa jag med syster kära och besikta bilen min, i hopp om att besiktningen skulle räcka lika länge som vi rastar Chili voffen.. bilen blev inte godkänd..där stod jag som ett fån då besiktningsmannen stod och förklar om "seisontasystemet", bromskapacitet hitan o ditan ..mest irriterad blev jag över att han just och just fick fram det han skulle säga, såg mig inte i ögonen och bad ungefär om ursäkt för att han nu stod där och förklarade att min pärla inte får OK papper..håhå...humöret lugnade ner sig betydligt efter några skrattsalvor i bilen samt syrran som konstaterade att det inte lönar sig att hon kommer  med och besiktar bilar, de blir aldrig godkända! Samma sak hände henne sommaren 2010 -  då var jag med som sällskap, så vem är det som har dålig karma med de stenhårda besiktningsmännen, där inte ens kvinnlig "charm" reageras ens på. Som tur, har jag en underbar svåger som alltid, alltid hjälper till och fixar corollan i skick - så håll tummarna, imorgon skall vi och uppvisa bilen igen.

Veckan har också innehållit  besök av vänner och intressanta arbetsdagar med gudomliga frukostar i ett toppen sällskap. Det som mest berört mig denna vecka, var dagisbesöket hos min kusins yngsta dotters "Alla hjärtans konsert". Evenemanget var egentligen riktat till mor- och farföräldrar, men eftersom denna lilla tös mor- o farföräldrar fick förhinder, åkte jag. Där stod hon o tittade blygt under lugg med en blick som få, sken upp som en sol då hon fick syn på mig och jag fick en stor och varm kram, hand i hand gick vi in i "konsert-rummet". Barnen sjöng mors lilla olle och en sång om "alla tio hjärtan vill jag skänka dig". Det berörde och känslan gick rakt in i hjärtat på en, så fint! Att se barnens förväntan och iver då de ville visa oss vad de lärt sig,  smittade av sig på mig och arbetet gick galant hela dagen! :)

 
Nu väntar en skön kväll, myskläderna och gubbens sällskap, Det kallar jag  fredagsmys!
Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Det är otroligt hur de små liven kan pigga upp ens dag!!

    Och bilen är godkänd, jeeee!!!

    SvaraRadera