Sidor

lördag 12 februari 2011

Vänner e bra och ha!

Visst är det! Vilka e dina grundstenar i livet? Vad får dig och må bra? När det krisar sig vem hjälper? Jag tror att ordet vänner dyker upp i många av svaren...  Vi är ett kompisgäng som hållit ihop sedan länge, ett sammansvetsat gäng som alla har sina hektiska liv, med sina egna familjer, arbeten, studier etc.. nuförtiden är det lätt att skylla på tiden, man hinner inte göra än det en än det andra, man hinner inte träffas och man hinner knappt med sin egen vardag..
Vi i "geimet" har löst det på ett smart sätt, vi träffas andra fredagen varje månad. Vi träffas för att hitta på något tillsammans, vad vi gör är ändå inte det viktigaste, utan att vi träffas!  Igår hade vi en sån träff - fotokväll. Alla skulle ta med sig fotografier som man samlat på sig under åren, vi plöjde igenom fotoalbums  och med lite hjälp av värdinnans Mias  "helpdesk" (gubben)  fick vi även fotografierna visade på stora 42" TVn. Där satt vi och tjöt av skratt, gräma oss över knasiga miner  och komiska situationer, njöt av goda ostar, frukter och snacks som värdinnan dukat upp och mindes gamla goda tiden i flera timmar, saknade de som inte kunnde vara på plats..ett fotografi ger dig flashbacks - ett fotografi kunde skapa diskussioner om ett tillfälle som vi sedan spann vidare på, saker man trodde att man glömt bort.
Det är dehär stunderna som jag håller kärt i hjärtat..vi unnar varandra några timmar en fredagskväll, och alla mår bra av det..det är inte alltid tjosantrosan  o rajtantajtan stämning, ibland har vi också behovt av att få och våga prata av oss om livets mera kämpiga stunder.. men jag känner att stämningen alltid  är nära och äkta.

Ikväll skall jag tillbringa en stund med andra goda vänner - ut o ch äta och snarvla,snarvla,snarvla!!!
Jag är tacksam över att jag har många nära och goda vänner, och vänner får man av olika skäl, var och som står mig nära är viktig! Vändagen eller alla hjärtans dag närmar sig, gillar Siv Andressons Vänskap-dikt.

Från mig till er alla, mina mysiga och kära vänner!1 kommentar:

  1. Så bra skrivet Petra! Vårt gäng är det bästa! :)

    SvaraRadera