Sidor

onsdag 23 februari 2011

Husmusen och den nattliga jakten

Klockan är halv fyra på natten och jag vaknar av att katterna jagar varandra, och nån jädrans leksak som piper..vänder och vrider mig i sängen och blir mer och mer irriterad samtidig mer och mer uppmärksam på det piipande ljudet..väntas nu? Inte har vi nån kattleksak som piper !?  Fumlar mig fram i mörkret till hallen och tänder lampan--där står de båda två..ser baken av Nelly och en SVANS från hennes mungipa, stolt vänder hon på sig och jag ger av mig ett tjuuuut - "TOTTE,vi har en RÅTTA inne!!!NELLY HAR DEN I KÄFTEN!!!. Totte flyger upp från sängen likt en fällkniv som går ihop, yr ännu i nattmössan då jag yylar om att vi för tillfället har TRE husdjur.
Nelly smiter in i köket och Totte efter, han nappar tag i "råttan" som visar sig vara en husmus från Nellys mun - tills den sprätter ifrån och jakten i köket är i fullgång -- jag täcker för ingången till köket med böcker, för att den inte skall rymma.
Totte, Nelly och husmusen dansar om varandra och husmusen ligger illa till då två är ute efter en. Cindy, vår andra katt sitter under bordet och ger av ett fräs varje gång den stackars lilla husmusen i misstag råkar springa i hennes riktining. Cindy som är raskatt sitter under bordet och trycker, medan vår halvvilda  skogsjägare Nelly nu får upp farten och nappar tag i husmusen. Varje gång husmusen får sig av tassen eller Nellys vassa tänder, ger den av ett förskräckligt piiip ljud. Själv står jag bakom högen av böcker i hallen och ylar och ryser.. Till sist slänger Totte ut husmusen med en "handbolls-rakt i krysset"-arm i snödrivan och vi låser om oss..det tar fem minuter så har hjäten i huset somnat, medan jag själv ligger och ryser..och lyssnar till minsta lilla prasslande..tänk om den sku ha krypit upp i sängen...!!!

Inatt var det inte så kul att konstatera att vi har en husmus INNE, idag har vi skrattat åt jakten och det harmar mig att jag inte kom att tänka på att ta några foton!! Hoppas husmusen förstår att hit lönar sig det inte att komma..

5 kommentarer:

 1. Jag förstås att du hade svårt att somna efter allt det där! Huhhu. Tur att det ändå bara var en lite mus och inte en råtta. ;)

  SvaraRadera
 2. möss som e så söööta ;-) Sku ha vari roligt o sii er i er nattliga dans :-D

  SvaraRadera
 3. Stackars mus! Men den hade det säkert tusen gånger skönare ute i snödrivan än i Nellys mun. :) Inte så lätt att vara en mus alla gånger! Vi har också haft några i köksskåpet där roskisen finns som E brutalt har mördat med en fälla (i hemlighet för mig, men jag anade oråd när vi inte hade haft besök på länge).

  SvaraRadera
 4. jaa stackars husmus tyckte jag också..det skar i hjärtat då den pep.. :( men tror att efter att den flygit ut i snödriva, byggde den en liten snökoja åt sig..så såg det nämligen ut följande morgon. :)

  SvaraRadera
 5. hahaa, denna dans skulle jag åxå ha viljat se:) Kan föreställa mig T stritta upp ur sängen, o du skrika brevid:) Allt händer det hos er åxå;)

  viva Portugal;)

  SvaraRadera